După Guvern, și Parlamentul va fi supus procesului de optimizări

După Guvern, și Parlamentul va fi supus procesului de optimizări

Instituția Legislativului va trece printr-un proces de reformare, după modelul reformei efectuate la Guvern, a anunțat astăzi spicherul Andrian Candu, citat de NOI.md.


Candu a remarcat că circa 40 la sută din personalul instituției va fi disponibilizat, ceea ce înseamnă că cheltuielile de salarizare se vor reduce cu circa 35 de milioane de lei.


„Am propus inițierea reformei Parlamentului după cea a Guvernului, pe are o considerăm de succes. Scopul pe care ni-l propunem este ca reforma să aducă optimizare, eficiență și transparență. Există o înțelegere pe acest subiect, indiferent de partide politice și culori. Toți au agreat că este nevoie de o astfel de reformă. Ne dorim o instituție mai aproape de cetățeni”, a punctat Candu.


Potrivit lui Candu, reforma anunțată va afecta întreaga structură a Parlamentului. Începînd cu luna ianuarie a anului viitor, va fi implementat un nou sistem tehnologic numit e-Parlament, care va gestiona circulația documentelor electronice, precum și votul electronic în Parlament, a adăugat spicherul. Democratul a menționat că, în urma aplicării acestui sistem, vor fi optimizate cheltuielile.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load