Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Volnițchi: Pentru doi miniștri retrași se pregătesc locuri aparte în PD

22 dec. 2017,, 10:10   Politică
3469 0

Remanierile de cadre care au avut loc la Guvern au legătură strictă cu apropiatul an electoral, consideră analistul politic Igor Volnițchi, citat de NOI.md.

În cadrul unei emisiuni la postul TV8, analistul politic a explicat decizia PD prin faptul că formațiunea a dorit să se distanțeze de Executiv pe perioada campaniei pentru alegerile parlamentare din 2018.

„Mi-a atras atenția că s-a pus accentul pe noțiunea ”tehnocrat”. Este absolut evident că prin aceste mișcări nu se cedează puterea, dacă se urmărește numirea unor tehnocrați într-un an electoral. Probabil, s-a urmărit scoaterea presiunii de pe Executiv. Probabil, s-a dorit distanțarea Executivului de la partidul de guvernămînt, în condițiile în care, împreună cu partenerii de dezvoltare, Guvernul urmează să ia decizii nepopulare. Se zice că și pe parcurs vor interveni anumite schimbări. Nu este exclus că dintre cei șapte membri noi ai Executivului minimum doi dintre ei vor fi actori electorali, care se doresc a fi puternici”, a remarcat Volnițchi.

Igor Volnițchi nu exclude și un alt scenariu în care, prin cooptarea lui Leancă, Tănase și a lui Gaburici în Guvern, se urmărește crearea unor trambuline pentru readucerea lor în spațiul politic.

Analistul mai este de părere că lui Vladimir Cebotari și Vasile Bîtcă li se pregătesc roluri speciale în cadrul formațiunii. „Din cîte am înțeles din discursul domnului Plahotniuc, lui Cebotari și Bîtcă li se rezervă un loc aparte în cadrul PDM. Cebotari este și vicepreședinte al PDM. Probabil, au fost retrași în plan secund pentru a se dedica mai mult activităților pe linie de partid”, a adăugat Volnițchi.


Menționăm că la ședința Biroului politic al PDM din această săptămînă, a fost luată decizia de a înlocui șase miniștri din Guvernul Filip. În funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană a fost desemnat fostul premier Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?