X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Năpastă pentru un polițist: a fost trimis în judecată pe patru capete de acuzare

22 dec. 2017,, 10:31   Societate
3890 0

Un inspector al Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră al Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău a IGP al MAI, va compărea în instanţa de judecată pentru mai multe capete de acuzare, printre care: corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor, transmite NOI.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în septembrie 2014, inspectorul s-a deplasat la faţa locului unui accident rutier din capitală, unde a pretins şi primit de la şoferul, care se afla în stare de ebrietate, 50 de euro pentru a întreprinde acţiuni în vederea evitării tragerii la răspundere penală a ultimului. Deoarece acțiunile inspectorului erau declarative, dosarul referitor la accidentul rutier a fost transmis spre examinare altui colaborator de poliție. În continuare acțiunilor sale infracționale, inspectorul, a mai pretins suplimentar de la şofer 1000 de euro pentru a influenţa colegul de serviciu, responsabil de caz, să nu pornească dosar penal pe numele şoferului, bani pe care i-a primit mai tîrziu, sub controlul organului de urmărire penală.

În cadrul urmăririi penale s-a mai constatat că, în perioada anilor 2007 – 2014, inspectorul, primind spre examinare materialele privind comiterea a trei accidente rutiere, a propus procurorilor refuzul în pornirea urmăririlor penale. Deşi procurorii au respins propunerea și au restituit materialele pentru pornirea urmăririi penale, poliţistul nu a urmat indicaţiile procurorilor şi nu a dispus pornirea urmăririi penale, tăinuind infracțiunile pentru a nu avea în gestiune un număr mare de cauze penale nesoluţionate. Toate materialele menționate supra au fost depistate în cadrul percheziţiilor la domiciliul inculpatului, împreună cu două cartuşe de vînătoare, păstrate ilegal.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală de învinuire a poliţistului instanţei de judecată, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă pînă la 5 ani închisoare, precum și poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 2886 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?