Reabilitarea şi modernizarea unui drum de importanţă regională, finalizate

Reabilitarea şi modernizarea unui drum de importanţă regională, finalizate

Lucrările de reabilitare şi modernizare a  drumului de importanţă regională – strada Ivan Spirin din municipiul Cahul au fost finalizate. Proiectul a fost evaluat recent de o comisie de recepţie care a constatat că acesta a fost executat în conformitate cu cerinţele de rigoare, transmite MOLDPRES.

Proiectul este important pentru trei raioane din sudul ţării, deoarece str. Spirin reprezintă o cale de ocolire a oraşului Cahul care oferă acces mijloacelor de transport  spre orașele Taraclia și Vulcăneşti. Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), în urma dării în exploatare a străzii reparate, vor beneficia locuitorii orașului Cahul, precum și ai raioanelor Taraclia și Vulcănești.

Proiectul  de la Cahul a demarat în anul 2014, fiind implementat de ADR Sud în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, Consiliile raionale Cahul, Taraclia și Vulcănești. Grație implementării programului a fost reparat un sector de drum de 2,6 km, cu trotuarele aferente.

Costul proiectului „Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - strada Ivan Spirin din mun. Cahul" este de circa 37 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. “Am avut ca obiectiv general eficientizarea transportului de mărfuri şi călători în Regiunea de Sud a Republicii Moldova prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere”, au precizat surse de la ADR Sud.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load