Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc explică de ce au fost propuși în Guvernul Filip foști membri ai PLDM

21 dec. 2017,, 16:44   Politică
6070 7

Iurie Leancă și Alexandru Tănase au fost cîndva membri ai PLDM, dar, spre deosebire, de Maia Sandu, ei au părăsit PLDM cu mult timp înainte ca acolo să înceapă dezastrul.

Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în cadrul unui interviu acordat pentru Moldpres, citat de NOI.md

Solicitat să comenteze reproșurile unor experți, dar și declarația liderului PAS, Maia Sandu, că a readus în Guvern oameni din PLDM și că PDM nu are oameni, Plahotniuc a răspuns:

„Spre deosebire de Maia Sandu, ei au vorbit despre acele probleme și au luat atitudine. Doamna Sandu a stat pînă la sfîrșit, să stingă lumina, a făcut ravagii sociale în domeniul educației, apoi și-a făcut partid și acum se prezintă oamenilor ca fiind albă, imaculată. Eu înțeleg foarte bine îngrijorarea doamnei Sandu – sînt foștii ei colegi, le știe calitățile și înțelege că vor avea rezultate importante. Or, opoziția e mereu deranjată de succesul înregistrat de guvernare, chiar dacă acesta e și succesul cetățenilor”, a spus Plahotniuc.

Potrivit lui, faptul că din 14 membri ai Guvernului doi sau trei au făcut cîndva parte din PLDM nu este în niciun fel negativ.


„Sînt oameni care au realizări în domeniile lor de activitate – prin asta sînt cunoscuți în primul rînd, nu prin apartenența lor trecută la un partid. În plus, e o dovadă că noi nu suferim de prejudecăți sau de supărări. Legat de faptul că PD nu ar avea oameni, această afirmație e amuzantă. Pe de o parte, mă acuză unii de uzurpare sau că îmi pun oamenii apropiați în funcții; pe de altă parte, cînd văd că lucrurile nu se întîmplă așa, mai că nu mă acuză că nu pun oamenii de lîngă mine sau din PDM în funcții. Iată ăsta e nivelul polemicii politice de astăzi. Fără fond și adeseori fără logică”, a remarcat liderul PD.

Fiind întrebat de ce au fost aleși anume Iurie Leancă, Alexandru Tănase și Chiril Gaburici, Plahotniuc a răspuns că sînt persoane cu notorietate în zona lor profesională, în domeniile pe care le vor administra.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?