În școlile din Tadjikistan a fost interzis pomul de Crăciun

În școlile din Tadjikistan a fost interzis pomul de Crăciun

Ministerul Educației și Științei din Tadjikistan a interzis categoric instalarea pomilor de Crăciun în școli.


Responsabilii de la ministerul de resort susțin că o astfel de decizie a fost luată la rugămintea părinților, pentru a preveni colectarea banilor și pentru a nu admite, în general, risipa, scrie «Azia Pluis».


"Mulți părinți au sunat la telefonul de încredere, oferit de Ministerul Educației și au cerut să nu admită cheltuieli suplimentare în școli, să interzică instalarea în școli a pomului de Crăciun. Am hotărît că acest lucru este oportun, luînd o astfel de decizie", a comunicat pentru agenție șeful Departamentului de învățămînt preșcolar și educație școlară al Ministerului Educației, Abdujabbor Aliyev.


Totodată, el a menționat că copiii pot participa la festivitățile de Anul Nou, care vor avea loc în toate raioanele or. Dușanbe, dar și în alte orașe și regiuni ale republicii.


Interzicerea instalării pomilor de Crăciun și a desfășurării ceremoniilor de ceai tradiționale în școlile din Tadjikistan a avut loc pentru prima dată în anul 2013. Ministerul Educației și Științei al republicii a interzis, de asemenea, utilizarea focurilor de artificii și a pirotehnicii, oferirea cadourilor și colectarea banilor pentru sărbătorirea Anului Nou de către elevi sub orice formă.


În acest an, Ministerul Educației și Științei a extins din nou vacanțele de iarnă în școlile din Tadjikistan pînă la 31 ianuarie, asta deși în sezonul actual toamnă-iarnă nu au fost impuse limitări de energie. Începînd cu anul școlar 2010-2011, elevii tadjici au fost privați de odihnă toamnă și primăvară, dar sărbătorile de iarnă au durat întreaga lună ianuarie. Această decizie a fost luată în legătură cu restricțiile privind furnizarea de energie electrică în regiunile republicii în sezonul rece. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load