Forbes a anunțat cine este businessmanul anului în Rusia

Forbes a anunțat cine este businessmanul anului în Rusia

Revista Forbes l-a declarat pe fondatorul Companiei „Alfa-Group” și coproprietarul holdingului „LetterOne” de la Luxembrug, miliardarul Mihail Freedman, drept businessmanul anului în Rusia.

„Mihail Freedman a investit peste 5 miliarde de dolari în companiile străine – o sumă record pentru businessmanii ruși în 2017”, scrie publicația. În 2017 holdingul „LetterOne” a procurat rețeaua engleză de alimentație sănătoasă Holland & Barrett pentru 2,3 miliarde de dolari, investind trei miliarde de dolari în noul fond al Companiei „Pamplona Capital Management”.

Freedman este prima persoană pe care Forbes a ales-o drept businessman al anului deja a doua oară. Acum cinci ani, miliardarul s-a învrednicit de această onoare în calitate de organizator-cheie al tranzacției de vînzare a 50 la sută din acțiunile „ТНК-ВР” Companiei „Rosneft” pentru 28 de miliarde de dolari.

Forbes estimează averea lui Freedman la 14,4 miliarde de dolari. El a purces la practicarea antreprenorialului privat în 1998, creînd cîteva firme. În 1991 businessmanul a fondat „Alfa-Bank”, care a devenit una dintre cele mai mari bănci comerciale din Rusia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load