Arheologii au descoperit o aşezare veche de 14.000 de ani

Arheologii au descoperit o aşezare veche de 14.000 de ani

Un sat antic despre care se crede că reprezintă una dintre cele mai vechi aşezări umane din America de Nord a fost descoperit în timpul unei excavaţii pe o insulă mărginaşă din British Columbia.


Aşezarea, care are o vîrstă de aproximativ 14.000 de ani, a fost găsită pe Triquet Island, care se află la aproximativ 500 de kilometri nord-vest de Victoria, Canada.


Artefactele găsite includ unelte pentru aprinderea focului, cîrligi de peşte şi suliţe care datează dinEra Glaciară. Toate acestea ilustrează o imagine cu privire la modul în care civilizaţia a început în America de Nord, scrie The Independent.


Alisha Gauvreau, doctorandă în antropologie la Universitatea Victoria şi cercetătoare la Institutul Hakai, a afirmat: „ţin minte cînd am aflat datele şi stăteam acolo şi spuneam 'la naiba, e vechi'. Ce face acesta este că schimbă ideea noastră despre modul în care America de Nord a fost populată pentru prima dată”.


Experţii consideră acum că o mare migraţie umană a avut loc de-a lungul coastei vestice a continentului. Descoperirea se potriveşte de asemenea cu istoria orală a poporului Heiltsuk, care relata existenţa aşezărilor de coastă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load