Creditele în lei s-au ieftinit

Creditele în lei s-au ieftinit

În Republica Moldova, s-au ieftinit creditele în lei, relatează NOI.md.


Potrivit Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în noiembrie 2017, rata medie ponderată a dobînzii la creditele noi acordate în lei a constituit 9,88 la sută, diminuîndu-se cu 2,68 puncte procentuale față de perioada similară a anului precedent.


În același timp, comparativ cu luna precedentă, rata medie ponderată a dobînzii la creditele în moneda națională a scăzut cu 0,12 puncte procentuale.


Potrivit BNM, creditele acordate pe termene de la 2 pînă la 5 ani au fost cele mai atractive. În luna noiembrie 2017, ponderea lor a constituit 49,02 la sută din volumul total al creditelor în moneda națională, care au fost acordate cu o rată medie de 9,57 la sută (în descreștere cu 0,28 puncte procentuale față de luna anterioară).


Creditele acordate persoanelor juridice au deținut ponderea majoră de 64,86 la sută din volumul total al creditelor noi acordate în moneda națională, cu o rată medie de 9,85 la sută.


În același timp, persoanelor fizice, inclusiv persoanele fizice care practică activitate, le-au fost acordate credite în moneda națională cu o rată medie de 9,94 la sută.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load