O metodă simplă de a încetini îmbătrînirea

O metodă simplă de a încetini îmbătrînirea

Legumele cu frunze verzi încetinesc îmbătrînirea creierului, contribuind la păstrarea memoriei și altor funcții cognitive.  

La această concluzie au ajuns specialiștii americani de la Centrul Medical al Universității Rush. Articolul de știință a fost publicat în jurnalul Neurology, se spune într-un comunicat de presă postat pe site-ul Phys.org.

Studiul a implicat 960 de persoane vîrstnice, a căror vîrstă medie era de 81 de ani. Ei au trecut chestionarul, indicînd ceea ce mănîncă de obicei. Voluntarii au efectuat, de asemenea, teste anuale pentru abilitățile cognitive (atenție, memorie, gîndire). Oamenii de știință au împărțit subiecții în cinci grupe în funcție de cît de des au folosit legume și i-au comparat pe cei care au mîncat 1,3 porții de verdeață pe zi cu cei care au mîncat aceste legume cel mai puțin (0,1 porții).

În ansamblu, în fiecare an facultățile mentale ale tuturor participanților au scăzut cu 0,08 unități standard. Cu toate acestea, la cei care mănîncă multă verdeață în fiecare zi, semnele de îmbătrînire a creierului s-au manifestat într-o măsură mai mică. Potrivit cercetătorilor, aceștia erau cu 11 ani mai mici decît cei care nu au consumat legume cu frunze verzi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load