X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opoziția insistă ca Filip să vină la raport

21 dec. 2017,, 11:08   Politică
2800 3

Deputații PLDM, PSRM, PL și PCRM au cerut astăzi audierea premierului Pavel Filip pe probleme ce ține de activitatea Executivului, informează NOI.md.

Inițiativa a fost înaintată de liberal-democrați și susținută de toate formațiunile de opoziție. Deputatul PLDM Iurie Țap a remarcat că, prin refuzul Cabinetului de Miniștri de a prezenta în plenul Parlamentului raportul anual sînt încălcare grav prevederile Constituției.

„Guvernul este responsabil în fața Parlamentului. Legea prevede expres că Parlamentul, odată în sesiune, audiază Guvernul privind problemele activității acestuia. În deciziile Guvernului din ultima perioadă poate fi vorba și despre elemente ale uzurpării puterii”, a explicat Țap.

Potrivit deputatului PSRM Vlad Batrîncea, un motiv în plus pentru ca premierul să dea explicații Legislativului a apărut după ce democrații au decis subit să modifice componența cabinetului de miniștri.

„Se comite încă o ilegalitate - numirea a șapte miniștri, lucru care se face fără acordul Parlamentului, instituție abilitată să aprobe programul și componența Guvernului. Aceste lucruri se fac din oficiul de partid, iar premierul nu găsește necesar să se prezinte în Parlament”, a spus indignat Batrîncea.


Și reprezentanții PCRM le-a reproșat democraților faptul că, deși au promis că Filip se va prezenta în Parlament, între timp ei s-au răzgîndit. „Chiar dacă nu are dispoziție sau nu are voie, să vină!”, a remarcat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac.

O poziție similară a fost exprimată și de liberali. „De ce vă este frică să vă expuneți reformele cu care vă lăudați? Faceți acest lucru de la tribuna Parlamentului”, a menționat Alina Zotea.

Propunerea audierii premierului Pavel Filip nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiind respinsă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?