Şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, este aşteptat la Moscova

Şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, este aşteptat la Moscova

Şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, este aşteptat vineri la Moscova, unde se va întîlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Despre asta a anunţat miercuri Ministerul de Externe rus, acesta fiind prima vizită a unui ministru britanic în ultimii cinci ani în capitala Rusiei, relatează AFP.

'Discuţiile între Serghei Lavrov şi Boris Johnson vor avea loc la 22 decembrie', a precizat ministerul rus, citat de agenţia Interfax.

Aceasta este prima vizită a unui ministru britanic la Moscova în ultimii peste cinci ani, Londra fiind unul dintre cei mai puternici susţinători ai sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru rolul său în criza ucraineană.

O vizită precedentă a lui Boris Johnson în Rusia, prevăzută în aprilie, a fost anulată în ultimul moment de Londra din cauza 'continuării apărării regimului sirian al lui Bashar al-Assad de către Rusia', mai ales după atacul cu arme chimice de la Khan Sheikhoun, imputat de occidentali Damascului.

Rusia a deplîns atunci o decizie 'absurdă' şi lipsa 'stabilităţii şi a coerenţei politicii externe' a diplomaţiilor occidentale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load