Cînd va primi Moldova bani de la BEI pentru reabilitarea drumurilor

Cînd va primi Moldova bani de la BEI pentru reabilitarea drumurilor

Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) au convenit să prelungească pînă la 31 decembrie 2018 termenul limită pentru acordarea de fonduri din creditul BEI de 75 de milioane de euro pentru Proiectul de reabilitare a drumurilor.


Acest fapt îl prevede modificarea N2 la contract încheiat între Republica Moldova și BEI privind finanțarea proiectului menționat, pe care părțile l-au semnat la Luxemburg pe 11 decembrie 2017, iar acum Guvernul Republicii Moldova a aprobat un proiect de lege pentru ratificarea acestui document.


Contractul cu BEI privind alocarea unui credit în valoare de 75 de milioane de euro pentru programul de reparație a drumurilor a fost semnat la Chișinău pe 23 noiembrie 2010. Lucrările trebuiau să înceapă în 2011 și să fie finalizate înainte de sfîrșitul anului 2013.


Cu toate acestea, din cauza implementării lente a proiectului de reabilitare a drumurilor, termenul pentru acordarea acestui împrumut de la BEI în decembrie 2015 a fost prelungit de la sfîrșitul anului 2013 pînă la sfîrșitul anului 2016.


În același timp, ținînd cont de menținerea progresului lent al contractorilor în executarea lucrărilor de reparație a drumurilor, în principal din cauza incapacității lor financiare, Guvernul a propus încă o dată prelungirea termenului limită pentru alocarea creditului BEI în valoare de 75 de milioane de euro, de data aceasta – pînă la 31 decembrie 2018. Modificarea corespunzătoare N2 la contract a fost semnată la Luxemburg pe 11 decembrie 2017.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load