X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cum autorităţile de la New Delhi încearcă să combată poluarea din oraş

24 dec. 2017,, 13:45   Externe
1981 0

Autorităţile de la New Delhi au testat miercuri un fel de pulverizator uriaş în încercarea de a-şi demonstra hotărîrea de a lupta împotriva nivelurilor periculoase de poluare din capitala indiană, informează France Presse.

Mega-oraşul de 20 de milioane de locuitori are renumele de neinvidiat de a fi una dintre cele mai poluate din lume, cu concentraţii de particule în suspensie adesea mai mari decît cele de la Beijing. Autorităţile sale sînt criticate pentru neglijarea acestui flagel care ameninţă sănătatea publică.

Cunoscut pentru iniţiativele sale uneori derutante împotriva poluării, guvernul local a desfăşurat miercuri dimineaţă un ''tun anti-smog'' la periferia estică, pentru un test.

Un fel de pulverizator uriaş în formă de uscător de păr şi montat pe o remorcă, aparatul - utilizat în mod normal pe şantierele de construcţii şi în mine - proiectează pînă la 100 de litri de apă pe minut, pe o rază de 150 de metri. Principiul este că apa, care cade în jos, duce la sol poluanţii şi purifică astfel aerul.

"Dacă se va dovedi că au succes, atunci le vom desfăşura pe străzile din Delhi cît mai curînd posibil", a declarat ministrul mediului din Delhi, Imran Hussain.

Această iniţiativă i-a făcut să se încrunte pe specialişti. Pentru Sunil Dahiya de la Greenpeace, guvernul local încearcă astfel să distragă atenţia de la incapacitatea sa de a combate sursele de poluare, în principal producţia industrială, emisiile vehiculelor şi praful de pe şantierele de construcţii.

Spre deosebire de China, lupta împotriva poluării din India este complicată de fragmentarea competenţelor între diferitele regiuni şi statul central, scrie AFP.

Miercuri la ora locală 13:00 ora (07:30 GMT), ambasada SUA a înregistrat o concentraţie de particule în suspensie PM2,5 de 372 micrograme pe metru cub. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să nu depăşească 25 în medie pe zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?