Guvernul a numit secretari de stat la ministere

Guvernul a numit secretari de stat la ministere

Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi numirea în funcții a mai multor secretari de stat la ministere, informează NOI.md.


Astfel, în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe a fost numită Carolina Perebinos, care activează în cadrul MAEIE de circa 20 de ani. Funcționara va deține funcția de secretar de stat în domeniul afacerilor consulare și dreptului internațional.


În funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor a fost numită Viorica Pricop, care a activat în calitate de auditor și revizor în cadrul instituției. Pricop va avea în gestiune domeniul bunei guvernări, achizițiile publice și reglementarea sectorului financiar.


La Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale a acces în funcția de secretar de stat Vasile Luca, fost viceministru al Agriculturii. La același minister a fost numită în funcția de secretar de stat Valentina Țapiș, fost ministru al Mediului.


La Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost numită în funcția de secretar Angela Cutasevici, care deține o experiență de 20 de ani la Catedra învățămîntului primar.


La Ministerul Apărării, în funcția de secretar de stat în domeniul politicii de apărare și cooperării internaționale a fost numit Dumitru Mînzărari.


Remanieri de cadre au avut loc și în cadrul Cancelariei de Stat. Astfel, secretarii generali adjuncți ai Guvernului Iurie Cazacu și Valentin Guznac au fost demiși din funcții. În locul lor au fost desemnați Mihai Casapu și Adrian Ermurachi.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load