Moldova și Turcia își vor extinde cooperarea

Moldova și Turcia își vor extinde cooperarea

Relațiile dintre Republica Moldova și Turcia sînt în ascensiune de dezvoltare, țările militînd în favoarea extinderii în continuare a cooperării comerciale, economice și de investiții.


Despre acest lucru s-a vorbit în cadrul întrevederii,avute de primul ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, o cu vicepremierul turc Hakan Cavusoglu, care a vizitat Chișinăul, pentru a participa la cea de-a 9-a ședință a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-turce pentru cooperare comercială, economică, ştiinţifică şi tehnică, relatează NOI.md.


Oficialii au făcut schimb de opinii privind dialogul politic bilateral, dezvoltarea social-economică și perspectivele extinderii cooperării.


Primul ministru a apreciat înalt implementarea cu succes a Acordului de Liber Schimb între cele două țări, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016. Părțile au remarcat că acest document creează condiții favorabile pentru înlăturarea barierelor din calea comerțului.


Ei au subliniat, de asemenea, că reuniunea Comisiei mixte interguvernamentale moldo-turce pentru cooperare comercială, economică, ştiinţifică şi tehnică demonstrează încă o dată existența multor interese și resurse comune pentru apropierea și diversificarea relațiilor bilaterale.


Oficialii au discutat, de asemenea, proiectele pe care Turcia le implementează în Găgăuzia, precum și posibilitatea de a le distribui pe întreg teritoriul țării.


La finalul întîlnirii, vicepremierul turc Hakan Cavusoglu l-a invitat pe prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, să vină într-o vizită oficială în Republica Turcia.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load