Ambasadori și parteneri de dezvoltare, despre remanierile din Guvern

Ambasadori și parteneri de dezvoltare, despre remanierile din Guvern

Premierul moldovean, Pavel Filip, le-a vorbit despre remanierile de cadre din Guvern ambasadorilor țărilor UE, SUA și Turciei și partenerilor de dezvoltare, relatează NOI.md.


În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii privind progresele înregistrate în acest an în implementarea reformelor și au discutat despre prioritățile pentru anul 2018.


În context, Pavel Filip a menţionat că remanierile în componența Cabinetului de Miniștri au ca scop depolitizarea Guvernului, astfel încît, pe parcursul anului viitor, care este unul electoral, procesul de implementare a reformelor să nu scadă din intensitate.


„După reforma structurală, un concurs obiectiv și transparent de selectare a secretarilor de stat, următoarea etapă s-a produs astăzi – depolitizarea Guvernului. Nu vreau ca Executivul să fie paralizat de goana electorală, dar îmi doresc ca instituțiile guvernamentale să fie concentrate nemijlocit pe implementarea reformelor”, a accentuat Pavel Filip.


La rîndul lor, ambasadorii acreditați la Chișinău şi partenerii de dezvoltare au urat succes Guvernului în noua componență, încurajîndu-l să rămînă în continuare axat pe realizarea agendei de reforme și pe îndeplinirea tuturor angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare. Totodată, oficialii au exprimat disponibilitatea de a oferi în continuare asistența necesară în acest proces, sub formă de expertiză și sprijin financiar.


Referindu-se la planurile de viitor, premierul a specificat că prioritățile pentru 2018 rămîn integrarea europeană și reintegrarea țării. Vorbind despre procesul de reglementare transnistreană, Filip a menționat că Executivul va fi proactiv în perioada ce urmează.


„Vom veni cu multe propuneri și inițiative, astfel încît să epuizăm cel puțin problemele din coșul întîi și să oferim confortul necesar cetățenilor din regiune”, a spus Pavel Filip.


La finalul întrevederii, prim-ministrul le-a mulțumit ambasadorilor şi partenerilor de dezvoltare pentru suportul continuu acordat Republicii Moldova, menționînd că țara noastră are nevoie de susținere pentru a continua reformele.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load