Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bradul de Crăciun din centrul Romei, ținta glumelor pe reţelele de socializare

20 dec. 2017,, 04:30   Externe
2756 0

"Obosit", "jumulit", "perie de toaletă": aşa a fost descris pomul de Crăciun din Roma, uscat înainte de venirea sărbătorilor, în comentariile ironice ale utilizatorilor reţelelor de socializare. Primăria a decis să reacţioneze, deschizînd o anchetă pentru a determina cauzele acestei agonii premature, notează AFP citat deAgerpres.

Prevăzut să troneze cel puţin o lună în Piazza Venezia din centrul capitalei Italiei, molidul roşu, cu o înălţime de 21 de metri (potrivit site-ului Wantedinrome.com), a dat rapid semne de uscare, iar coroana sa "obosită" a devenit ţinta ironiilor pe internet.

"Pomul de Crăciun din Roma este uscat, mort imediat ce a ajuns. Aceasta este metafora pentru ceea ce a fost o capitală", a scris utilizator pe Twitter.

Mulţi compară "agonia pomului" cu proasta gestionare a Mişcării 5 Stele (populistă), al cărei reprezentant, Virginia Raggi, a fost aleasă primar în iunie 2016.

"Ca şi cum mizeria pe care ne-au adus-o timp de un an şi jumătate nu este suficientă, trebuie să suportăm şi această nenorocire", se plîngea un locuitor al capitalei Italiei.

"În Rusia, i-au spus chiar bradului nostru muribund 'perie de toaletă'", remarca ironic marţi şi cotidianul Il Messaggero.


În faţa acestui val de critici, Virginia Raggi a solicitat serviciilor sale un "raport tehnic urgent".

Potrivit primelor elemente ale anchetei, se pare că "bradul nu a fost decît parţial acoperit în timpul transportului" dintr-o pădure din Dolomiţi, în partea de nord a ţării, potrivit aceluiaşi Il Messaggero, care precizează că transportul a costat 48.000 de euro.

De asemenea, conform unui material publicat de site-ul Wantedinrome.com, este al doilea an consecutiv cînd pomul de Crăciun din Roma devine ţinta ironiilor. Materialul precizează că molidul a fost un cadou din partea localităţii Val di Fiemme, din regiunea Trentino, pentru care primăria Romei a plătit pentru transport suma menţionată, sărind peste licitaţia publică pentru acest proces şi oferind o sumă de peste 3 ori mai mare decît cea cheltuită pentru acelaşi serviciu anul precedent (15.000 de euro).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?