Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Averea lui Platon va trece în bugetul statului

19 dec. 2017,, 17:41   Societate
4358 1

Toată averea acumulată ca om de afaceri va trece din buzunarele lui Veaceslav Platon în bugetul de stat, după ce activele şi bunurile deţinute de acesta vor fi vîndute. Platon are de făcut 18 ani de închisoare în dosarul Băncii de Economii şi alţi 12 într-un dosar separat.

Executorii judecătoreşti sînt în drept să aplice sentinţa dată în aprilie împotriva lui Platon, prin care toată averea acestuia a fost sechestrată. Cuantumul sumelor asigurate astfel pentru recuperarea prejudiciului stabilit de instanţă este estimate la 800 de milioane de lui.

Măsurile urmează să fie aplicate după ce, ieri, Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile depuse de controversatul om de afaceri în dosarul în care a fost învinuit că ar fi obţinut, prin scheme ilegale, 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei. Instanţa a mai reţinut că Ilan Şor, care pe atunci conducea instituţia financiară, i-a fost complice. Astfel, Veaceslav Platon rămîne condamnat la 18 ani de închisoare

Recent, judecătorii l-au condamnat pe Veaceslav Platon și într-un alt dosar, la 12 ani de închisoare. Potrivit actului de inculpare, pe parcursul anului 2016, Platon ar fi încercat devalizarea conturilor a trei companii de asigurare pe care le gestiona prin interpuşi. Veaceslav Platon a fost reținut la 25 iulie 2016 la Kiev, în aceeași zi în care autorităţile de la Chişinău l-au dat în căutare internaţională. Pe 29 august 2016 Platon a fost extrădat în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?