Leancă, prima declarație după numirea sa în componența Guvernului

Leancă, prima declarație după numirea sa în componența Guvernului

Noul guvern propus astăzi înseamnă o implicare mai puternică a reprezentaților PPEM în actul guvernării, o asumare foarte importantă a responsabilității pe domeniul integrării europene, un domeniu strategic național.


Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui Parlamentului Iurie Leancă şi a fost făcută în contextul în care, astăzi, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat că şase membri dintre cei 13 ai Cabinetului de Miniștri vor fi înlocuiți.


"Obiectivul nostru este să dinamizăm procesul de modernizare europeană a instituțiilor, să aducem beneficiile integrării europene mai aproape de oameni prin eficientizarea modului în care sînt implementate programele europene în Republica Moldova, astfel încît încrederea moldovenilor în viitorul european al țării noastre să fie și mai mare", a punctat Iurie Leancă.


Potrivit vicepreşedintelui Parlamentului, acest pas reprezintă un semnal clar că Executivul va începe să acționeze nu doar politic, dar în primul rînd strategic, în obiectivul de integrare europeană.


Amintim că astăzi Iurie Leancă a fost numit funcția de viceprim-ministru pentru Integrare Europeană.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load