7 lucruri care fac prepararea mîncării să fie mult mai ușoară

7 lucruri care fac prepararea mîncării să fie mult mai ușoară

Pentru a te asigura că mănînci sănătos este foarte important să treci prin anumite etape de pregătire înainte de începerea unei noi săprămîni aglomerate.

Pregătirea mîncării îți ia destul de mult timp, dar te va scuti de minute prețioase cînd ești pe fugă. Pentru a face această etapă mai plăcută și mai rapidă ar trebui să iei în considerare următoarele lucruri.

1. Pungi cu fermoar

Pungile cu fermoar, indiferent de dimensiunea lor, sînt ideale pentru depozitarea semințelor, a morcovilor sau punerea deoparte a resturilor de mîncare. De asemenea, sînt utile cînd vine vorba despre porționarea alimentelor, ca să ai acces mai rapid la alimente proaspete.

2. Caserole cu capac

Niciodată nu poți avea prea multe caserole cu capac. sînt utile toate, de orice dimensiune, formă, culoare sau material. Acestea pot fi umplute cu ușurință de porții întregi și complete de mîncare, pe care să le pui din timp pentru la birou.

3. Cîntare și căni de măsurare

Este mult mai ușor ca atunci cînd urmărești o rețetă să cîntărești corect cantitatea de ingrediente cu ajutorul instrumentelor necesare. Cînd ai cantitățile necesare îți poți controla porțiile în așa fel încît să nu mănînci mai mult decît ar trebui.

4. Condimente

Accesul ușor la condimente și amestecuri speciale îți facilitează munca în bucătărie, pentru că astfel cîștigi timp și ai gata pregătite pungile corecte de alimente cu condimente pentru fiecare tip de mîncare în parte.

5. Borcane   

Vei avea impresia că salatele tale se fac singure dacă doar desfaci borcanul și pui ingredientele în farfurie. Acestea sînt metoda perfectă pentru prepararea cerealelor peste noapte sau înmuierea fasolei, a semințelor de chia și multe altele ce pot fi amestecate cu fructe de pădure, scorțișoară, diverse nuci și orice altceva îți face plăcere.

6. Pungi de congelator

Acestea sînt bune pentru depozitarea porțiilor de mîncare mai greu perisabile, pe care să le iei direct cu tine la pachet cînd ești pe drumuri.

7. Blender

Trebuie neapărat să ai un blender dacă vre să amesteci ingredientele sau să-ți faci rapid smoothieuri, sucuri naturale și shake-uri sănătoase. Este ușor de folosit și cîștigi timp prețios. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui alimentele dorite în blender și să le mixezi, apoi poți consuma ceea ce ai obținut fie pe loc, proaspăt fie să le păstrezi congelate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load