Trei cazuri de rabie și un caz de pestă porcină depistate în cîteva raioane

Trei cazuri de rabie și un caz de pestă porcină depistate în cîteva raioane

Agenţia Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că în perioada 25 noiembrie - 15 decemberie în Republica Moldova au fost identificate mai multe cazuri pozitive de rabie la cîini și bovine, dar și un caz de pestă porcină.

Potrivit ANSA au fost identificate trei cazuri de rabie:
– la o pisică în raionul Hîncești;
– la o bovină în Raionul Leova;
– la o vulpe în Raionul Dubăsari.

Pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova au fost înregistrate circa 100 de cazuri de rabie. Sursa principală de infecție rabică în Moldova sînt vulpile, susțin specialiștii. Deși numărul vulpilor infectate a scăzut pînă la 12 în 2016 comparativ cu anul 2015, totuși infecția se răspîndește ulterior prin intermediul animalelor domestice, precum cîinii, pisicile și bovinele antrenate în procesul epizootic.

Cazul de pestă porcină a fost identificat la Cărpineni, Hîncești. Potrivit reprezentanților ANSA din Chișinău, încă la sfîrșit de noiembrie au existat suspiciuni că un animal din Cărpineni prezintă semnele unei boli. Imediat au fost prelevate probele acestea fiind expediate în Madrid. În data de 4 decembrie specialiștii din Spania au confirmat că porcul, care între timp a fost sacrificat și îngropat, avea pestă porcină africană.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load