Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Transgaz România” și-a deschis reprezentanță în Moldova

19 dec. 2017,, 09:50   Economie
3250 0

Compania „Transgaz România” și-a deschis reprezentanță în Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, care a menționat că ieri, 18 decembrie, Agenția Servicii Publice a înregistrat astăzi în Registrul de stat al persoanelor juridice Societatea cu Răspundere Limitată „EuroTransgaz”, care este reprezentanța Societății pe Acțiuni „Transgaz România” în Republica Moldova, informează NOI.md.

Potrivit documentului, printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sînt producerea, transportul, distribuția, stocarea și furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitări, precum și activități de consultanță pentru afaceri și management.

Noua întreprindere este reprezentanța SA „Transgaz” din România, care participă la realizarea proiectului de interconexiune pe gaze naturale dintre Republica Moldova și România, inclusiv prin extinderea gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău, care urmează a fi dat în exploatare pînă la finele anului 2018.

În primul semestru din acest an, „Transgaz” a obținut un profit net de 400,5 milioane de lei românești (87,5 milioane de euro), în creștere cu 42,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii cifrei de afaceri cu 26%. Compania şi-a majorat cifra de afaceri cu 26,2% în primul semestru față de aceeași perioadă din 2016, pînă la 1,03 miliarde de lei (circa 226 de milioane de euro).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?