Igor Dodon îi felicită pe cetățeni cu ocazia sărbătorii Sfîntului Nicolae

Igor Dodon îi felicită pe cetățeni cu ocazia sărbătorii Sfîntului Nicolae

Șeful statului, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru cetățeni cu prilejul sărbătorii Sfîntului Nicolae pe stil vechi, care este aniversată anual la 19 decembrie.

„Odată cu sărbătorile de iarnă, vine și zăpada, vine iarna moldovenească, pe care am adorat-o cu toții în copilărie. În asemenea clipe, să nu uităm să le oferim copiilor senzațiile de care ne-am bucurat și noi cîndva. Cu prilejul sărbătorii Sfîntului Nicolae, vă doresc să aveți parte de înțelegere cu cei apropiați, să dați dovadă de cumpătare și să vă păstrați echilibrul sufletesc. Și, așa cum ne îndeamnă tradiția, să-i bucurăm pe copiii noștri cu mici cadouri în dimineața zilei și să le demonstrăm celor apropiați nouă cît de dragi ne sînt și cît de mult îi prețuim”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Sărbătoarea Sfîntului Nicolae este marcată astăzi de creştinii ortodocşi de stil vechi, fiind o sărbătoare aşteptată cel mai mult de către copii. Potrivit tradițiilor, micuţii îşi lustruiesc cizmuliţele pentru a găsi dimineaţa cadouri în ele. Sfîntul Nicolae este sărbătorit şi de cei care poartă acest nume sau serbează hramul casei. În Republica Moldova peste 56 de mii de oameni îşi sărbătoresc ziua numelui de Sfîntul Nicolae.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load