Politica bugetar-fiscală pentru anul 2018, votată cu încălcări – acuzații

Politica bugetar-fiscală pentru anul 2018, votată cu încălcări – acuzații

Politica bugetar-fiscală pentru anul 2018 este una discriminatorie, a atenționat astăzi deputatul PDLM Iurie Țap, citat de NOI.md.


Potrivit lui, prin politica bugetar-fiscală a fost modificată astfel încît orașele-municipii vor beneficia de 35 la sută din impozitul pe venit al persoanelor fizice care este colectat în teritoriul administrat. Cu toate acestea, în orașe cota de impozit pe venit a rămas de 20 la sută, ceea ce este o încălcare crasă, afirmă deputatul.


„Este o abordare total ilegală. Oare orașul Căușeni, care are 15.000 de locuitori, față de municipiul Hîncești, care are în jur de 12.000, va putea acorda aceleași servicii la preț mai mic? Sigur că nu. E o abordare discriminatorie. Asta înseamnă că aceste orașe nu vor avea bani pentru deszăpezire, salubrizare, pentru lucruri esențiale”, a declarat astăzi Țap.


Parlamentarul mai afirmă că amendamentele respective au fost introduse în mod abuziv și netransparent înainte de ședința Legislativului. În opinia lui, prin aceste modificări va fi periclitat procesul de dezvoltare a orașelor.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load