X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Satul fals de la granița Coreei de Nord numit „satul propagandei” (VIDEO)

18 dec. 2017,, 22:01   Externe
3273 0

Văzut din afară, satul nord-coreean Kijong-dong pare un sat ca oricare altul: are case vopsite în culori aprinse, școli și chiar un spital. Nu totul este însă ceea ce pare, notează New York Post. Satul a fost construit în 1953, însă nu are niciun locuitor, căci ar fi folosit doar pentru … propagandă.

Satul Kijong-dong se află în zona demilitarizată (DMZ), pe partea Coreei de Nord, însă nu este deloc ca celelalte sate din această țară. Phenianul susține că acolo trăiesc 200 de oameni, într-un adevărat paradis, fericiți de succesul regimului din țara lor. De altfel, Phenianul numește acest sat „satul păcii”. Adevărul este însă altul. Acolo nu locuiește de fapt nimeni, iar, în afara statului comunist, Kijong-dong este cunoscut dret „satul propagandei”.

Ferestrele clădirilor nici măcar nu au geam, electricitatea funcționează doar în anumite perioade, iar singurele persoane care se văd sînt cei care se plimbă pe stradă pentru a simula o activitate.

În plus, pînă în 2004, în satul nord-coreean răsunau mesaje de propagandă care îi încurajau pe locuitorii din sud să fugă în nord. Acestea au fost ulterior înlocuite cu mesaje anti-occidentale, care răsunau timp de 20 de ore pe zi.

Acest sat ar fi fost construit tocmai pentru a-i atrage pe sud-coreeni, căci de partea cealaltă a graniței se află Daeseong-dong, orașul sud-corean, unde oamenii sînt scutiți de impozite și de stagiul militar obligatoriu. Aici, în anii 80, Coreea de Sud a ridicat la 100 de metri steagul național. Phenianul a reacționat atunci aproape imediat, ridicînd în Kijong-Dong drapelul țării la 160 de metri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?