Donald Trump neagă că intenţionează să-l concedieze pe Robert Mueller

Donald Trump neagă că intenţionează să-l concedieze pe Robert Mueller

Donald Trump neagă că intenţionează să-l concedieze pe Robert Mueller, procurorul-şef în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile americane.

Sîmbătă, 16 decembrie, un avocat al lui Trump în perioada de tranziţie ca preşedinte a declarat că mii de emailuri au fost obţinute ilegal de către echipa lui Mueller.

Legat de aceste afirmaţii, Donald Trump a spus că „nu arată bine” şi că oamenii din echipa lui sînt „foarte supăraţi”.

Fiind întrebat dacă îl va concedia pe Robert Mueller în urma criticilor care au fost aduse investigaţiei, Trump a spus: „Nu, nu voi face asta”.

„Nu cred că vor găsi nimic în ele, sincer, pentru că, aşa cum am mai spus, nu există nicio legătură”, a spus Trump la întoarcerea dintr-un weekend petrecut la Camp David, casa de vacanţă a preşedinţilor americani.

Cîţiva legislatori din Partidul Democrat s-au arătat îngrijoraţi, iar vineri, 15 decembrie, Adam Schiff, democrat de top din comitetul pentru servicii secrete a Camerei Reprezentanţilor, a declarat că se teme că unii membri republicani vor să închidă investigaţia.

Serviciile secrete americane bănuiesc că Rusia a intervenit în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump. Administraţia Trump a negat că ar fi lucrat cu guvernul rus în campanie şi Trump a catalogat investigaţia ca fiind o „vînătoare”. De asemenea, Rusia a negat orice implicare.

Mai mulţi foşti membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump sînt puşi sub acuzaţie în cadrul investigaţiei.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load