Jurnaliștii nu vor avea posibilitatea să-l intervieveze pe Filat

Jurnaliștii nu vor avea posibilitatea să-l intervieveze pe Filat

Cei șase jurnaliști care au anunțat despre intenția de a realiza un interviu cu fostul premier Vlad Filat, aflat în Penitenciarul 13 de mai bine de doi ani, nu vor avea posibilitatea să-l intervieveze pe fostul oficial.

Într-un răspuns oferit de Departamentul Instituții Penitenciare (DIP) este explicat faptul că acest lucru nu este posibil.

„Condamnatul Vladimir Filat are calitate procesuală în altă cauză penală aflată în procedură. În așa fel, reieșind din prevederile art. 181, aliniat (2) din Codul de executare și punctul 279 din statutul executării pedepsei de către condamnați, DIP nu este în drept să autorizeze întrevederea dumneavoastră cu acesta fără permisiunea specială a organului de urmărire penală sau instanței de judecată, în procedura căreia se află cauza penală”, spune directorul interimar al DIP, Aureliu Suhan.

Amintim că șase jurnaliști din R. Moldova  au semnat un demers la adresa Ministerului Justiției și DIP la începutul lunii decembrie curent, prin care solicită realizarea unui interviu cu Vlad Filat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load