Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dicţionarul Oxford a ales cuvîntul anului 2017

18 dec. 2017,, 23:30   Externe
4377 0

Dicţionarul Oxford a ales drept cuvînt al anului 2017 un termen care defineşte schimbarea culturală, politică sau socială influenţată de tineri.

Cuvîntul „youthquake”, definit ca „o schimbare culturală, politică sau socială semnificativă apărută în urma acţiunilor sau influenţei tinerilor” a fost ales cuvîntul anului 2017, deşi este folosit foarte puţin, notează News.ro.

Termenul a ajuns în prim-plan în timpul alegerilor generale din iunie, din Regatul Unit, unde s-a înregistrat o participare importantă a tinerilor, dar şi în septembrie, cînd au avut loc alegerile genrale din Noua Zeelandă, scrie AFP.

„Youthquake” a fost folosit prima dată în 1965 de jurnalista Diana Vreeland, care scria atunci pentru Vogue, pentru a descrie cum cultura tinerilor schimba moda şi muzica.

„Am ales «youthquake» pentru evidenţa lui şi interesul lingvistic. Dar, pentru mine, are o importanţă mai mare pentru că, într-un moment în care limbajul nostru reflectă neliniştea noastră crescută, este un cuvînt politic rar care are o notă de speranţă”, a spus Casper Grathwohl, preşedinte al Oxford Dictionaries.


El s-a impus în faţa altor opt termeni selectaţi, precum „milkshake duck" (persoană sau obiect care, iniţial, încîntă pe reţelele de socializare, apoi este demonstrat că are un trecut găunos) şi „white fragility” (incomoditatea şi autoprotejarea unei persoane caucaziene care se confruntă cu inegalitatea rasială).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?