Încă un permis de conducere falsificat, reținut în PTF Sculeni

Încă un permis de conducere falsificat, reținut în PTF Sculeni

Un cetățean al României este documentat de polițiștii de frontieră pentru deținerea permisului de conducere falsificat.

Tînărul, originar din Județul Iași, a declarat că și-a luat permisul în Grecia și urmase toate etapele legale pentru obținerea acestuia. Cazul a fost înregistrat la sfîrșitul săptămînii trecute, pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctul de trecere Sculeni.

În timpul controlului de frontieră, cetățeanul român de 27 de ani a prezentat printre documentele de călătorie și permisul de conducere, eliberat de autoritățile elene, pentru autoturismul de model Hyundai. Polițistului de frontieră i-a părut suspect permisul, care semnala mai multe elemente ce nu corespundeau celor originale. Urmare a unei verificări suplimentare, cu tehnica din dotare, s-a stabilit contrafacerea acestuia.
Conducătorul auto, suspectat de falsificarea documentului, a declarat că nu cunoștea despre acest fapt, ba mai mult că frecventase școala auto în Grecia, pentru studii achitînd suma de 600 euro, iar examenele le-a susținut din a doua încercare.
La fel, în audieri tînărul a relatat polițiștilor de frontieră că în baza permisului dat călătorise în mai multe țări din Uniunea Europeană, fără a întîmpina careva probleme.

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză. Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării cazului și luării măsurilor legale ce se impun.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load