Cîți locuitori ai Chișinăului nu și-au achitat impozitului pe bunurile imobiliare

Cîți locuitori ai Chișinăului nu și-au achitat impozitului pe bunurile imobiliare

Impozitului pe bunurile imobiliare nu l-au achitat circa 26 de mii de persoane, care au adunat datorii în mărime totală de 22,1 milioane de lei, inclusiv penalități în sumă de peste 4,9 milioane lei.

Informația a fost făcută publică de Primăria Municipiului Chișinău, care a amintit, totodată, că pe data de 15 octombrie au expirat termenele de plată a impozitului pe bunurile imobiliare.

Pînă pe data de 20 decembrie vor fi expediate Avize de plată cu Somație repetată de efectuare a plății, la adresele a circa 17 mii de contribuabili, care au restanțe mai mari de 200 de lei.

Potrivit articolului 228 din Codul fiscal, la impozitul restant este aplicată penalizarea de 0,0384%, pentru fiecare zi de întîrziere,pînă la înscrierea plății, iar diferența este inclusă în Avizul anului următor.

Față de contribuabilii restanțieri, de către Direcția de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, în comun cu Serviciul Fiscal de Stat vor fi inițiate proceduri de executare silită, prin sechestrarea bunurilor și alte măsuri, conform legislației.

Responsabili de la Primăria capitalei au menționat că pe numele a 471 de contribuabili, cu restanțe mai mari de 2.000 lei, de comun cu Serviciul fiscal, Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale a fost deja declanșată executarea silită, pentru încasarea impozitului de 2,3 milioane lei și penalități de 476,7 mii lei.


Onorarea obligației fiscale a impozitului pe bunurile imobiliare se poate efectua cu Avizul de plată la oricare din oficiile poștale, bancare sau on-line www.mpay.gov.md. 


 

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load