Candu anunță că PD se va implica în desfășurarea referendumului

Candu anunță că PD se va implica în desfășurarea referendumului

PD ar putea susține grupul de inițiativă pentru desfășurarea referendumului de anulare a sistemului mixt de vot, a anunțat spicherul Andrian Candu în cadrul unei emisiuni, notează NOI.md.


Democratul consideră că cheltuielile pentru organizarea referendumului, estimate la 80-90 de milioane de lei, nu trebuie în niciun caz suportate de stat.


„Ca să nu mai existe nicio suspiciune în societate, eu mi-aş dori ca el să se desfăşoare, dar nu pe banii statului. Şi chiar am început discuţiile cu colegii care ar fi implicarea noastră, a Partidului Democrat, să-i ajutăm pe cei care vor să organizeze referendumul. Poate chiar să strîngem bani. Îi vom ajuta inclusiv cu colectarea semnăturilor, de ce nu? Dar noi ştim că va fi eşec”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.


Cu toate acestea, spicherul a menționat că nu vede personal nicio necesitate în organizarea acestui referendum. „Este clară dorința cetățenilor de a-și vota propriul candidat în Parlament, asta reiese și din sondaje, dar și din discuțiile cu oamenii, deci acest referendum este sortit eșecului”, a conchis Candu.


Menționăm că ieri a fost creat grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt de vot, adoptat în vara acestui an de către democrați și socialiști. Grupul a fost constituit în cadrul unei adunări generale, la care au participat aproape 700 de cetăţeni cu drept de vot.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load