Sărbătoare pentru poliţiştii din Moldova

Sărbătoare pentru poliţiştii din Moldova

Poliţiştii din Moldova sărbătoresc astăzi 27 de ani de la crearea Poliţiei Naţionale.

Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a transmis un mesaj de felicitare.

"18 decembrie – pentru unii o simplă zi de luni, pentru alții o întreagă istorie încorsetată în mijlocul lunii decembrie. Pentru mine, timp de mai bine de 20 ani, 18 decembrie este ziua care mă reprezintă, ziua profesiei pe care am ales să o trăiesc.

Astăzi, polițiștii cu experiență își privesc cu nostalgie firele de păr cărunt în oglindă, cei tineri admiră primii epoleți pe uniforme, primii răsfoiesc amintirile începuturilor frumoase în album, iar ceilalți sînt gata să lupte în momente grele pentru a aduna succesele în ani. Polițiștii scot astăzi uniformele de gală din dulap, iar alături de ei, cu mîndrie stau soțiile, copiii, mamele, tații și cei dragi, care știu deja ce înseamnă să fii apărătorul acestui neam. Astăzi, în preajma sărbătorilor de Crăciun, Poliția Națională a îmbrăcat straie de sărbătoare și se aliniază a 27-a oară pentru a spune „Servesc Republica Moldova” cu mîndrie.

Începînd cu anul 1990, Poliția a trecut prin multiple încercări, prin succese și insuccese, a fost pusă la încercare de mii de ori și niciodată, această instituție nu a cedat, mai bine spus, nu instituție – această celulă formată din oameni care știu ce înseamnă sacrificiu, ce înseamnă timp și cît valorează acesta, atunci cînd îl dai oamenilor.

Cînd spunem Poliție, nu vorbim de un sediu, nu vorbim de mașini cu girofar sau de cagule pe față și arme. Cînd spunem Poliție, avem în gînd oamenii care au grijă de oameni, despre cei care poartă uniforma cu mîndrie, chiar dacă nu întotdeauna li se spune „bună ziua” și „mulțumesc”, oamenii care previn tragediile și care vin acolo unde este nevoie, indiferent de anotimpul de afară.Dragi colegi polițiști,Vă mulțumesc pentru dedicație, sacrificiu și devotament, pentru rezistență într-un mediu care nu este lipsit de stres și neajunsuri, pentru rezultatele frumoase și curajul de care dați dovadă în fiecare zi.27 de ani este prea puțin pentru a le reuși pe toate, este prea puțin pentru istoria poliției într-o carte, dar este suficient pentru o bază bine întărită și forjată ca fierul în timp, care are deja o formă pe care putem construi. Are 27 de ani, o Poliție tînără care știe ce dorește și care sînt obiectivele ei - așa văd eu astăzi Poliția Națională.Vă doresc să aveți în preajmă oameni dragi care să petreacă și să aștepte, să aveți parte de „zîmbete” la orice răsărit și “mulțumesc” la fiecare apus. Să aveți sănătate și longevitate profesională, Noroc în toate și să vă păzească Dumnezeu.La Mulți Ani, Poliția Națională!!!", a scris şeful de la MAI, Alexandru Jizdan pe o reţea de socializare.

De ziua naţională a Poliţiei, la sediul Ministerului Afacerilor Interne au avea loc depuneri de flori la plăcile comemorative și monumentul polițiștilor căzuți la datorie și vor continua la monumentul Maica îndurerată de la Complexul memorial Eternitate.

Totodată, Ziua Poliției Naționale va continua cu un eveniment festiv, organizat de Inspectoratul General al Poliției la sala de recepții a unui hotel.

La ceremonie va fi prezent, Primul-ministru al RM, Pavel Filip, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful IGP, Alexandru Pînzari, Secretarul General Interpol, Jurgen Stock, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, parteneri, angajați ai MAI și alți invitați.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load