Noi drepturi pentru femeile din Arabia Saudită

Noi drepturi pentru femeile din Arabia Saudită

Femeile din Arabia Saudită vor putea de asemenea să conducă motociclete şi camioane începînd cu iunie 2018, au clarificat autorităţile, la aproape trei luni după anunţul făcut de Riad că femeile vor putea şofa, relatează AFP.

În acest regat ultraconservator, femeile sînt supuse totuşi unor restricţii severe şi trebuie să fie sub tutela unui bărbat din familia lor pentru a putea studia sau călători.

"Le vom permite femeilor să conducă motociclete" şi camioane, a dat asigurări vineri Direcţia Generală a Circulaţiei, răspunzînd mai multor întrebări privind decretul regal anunţat în septembrie, conform agenţiei oficiale de presă SPA.

Întrebate despre posibilitatea de a se face o distincţie între femeile şi bărbaţii care conduc, prin plăcuţe de înmatriculare diferite, autorităţile au precizat că "nu va exista nicio diferenţiere".

În caz de infracţiuni sau de accidente grave, femeile-şofer vor fi totuşi duse la un centru de poliţie rezervat femeilor.

La sfîrşitul lunii septembrie, comunitatea internaţională a salutat decizia 'istorică' a regatului saudit, singura ţară din lume ca interzicea pînă acum dreptul femeilor de a conduce maşini.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load