Motivul pentru care actriţele se vor îmbrăca în negru la Globurile de Aur

Motivul pentru care actriţele se vor îmbrăca în negru la Globurile de Aur

Actriţele plănuiesc să poarte ţinute negre la gala Globurilor de Aur, în semn de protest faţă de inegalitatea de gen, precum şi de recunoaştere a valului de acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală care au fost lansate recent în industriile de film şi de televiziune, informează nme.com, citat de News.ro.

Potrivit Billboard, actriţele care vor participa la eveniment, inclusiv cele nominalizate şi prezentatoarele, vor renunţa la ţinutele colorate şi vor alege unele negre, pentru a transmite un mesaj.

Recent, a fost anunţat şi că gala Screen Actors Guild Awards, care va avea loc pe 21 ianuarie, va fi prezentată doar de femei.

„Sper că jurnaliştii care vor fi prezenţi la covorul roşu vor întreba despre puterea pe care media o are de a influenţa lumea. La Globurile de Aur au fost nominalizaţi cinci bărbaţi albi la categoria regie. Bărbaţii albi nu sunt singurii oameni care fac filme bune. Ei sunt doar cei care sunt recunoscuţi pentru acest lucru. Să vorbim despre acest lucru pe covorul roşu”, a spus regizorul Jennifer Siebel Newsom, cea care a iniţiat campania „#AskHerMore” (Întreab-o mai multe, n.r.).


 

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load