Legislativul a ratificat Acordul cu Ucraina privind readmisia persoanelor

Legislativul a ratificat Acordul cu Ucraina privind readmisia persoanelor

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind readmisia persoanelor, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost semnat la 6 octombrie 2017 de Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și Şeful Serviciului Migraţional de Stat al Ucrainei, Maxim Sokoliuk în cadrul unei ceremonii oficiale a delegațiilor din ambele state.

Acordul stabileşte principii şi norme ce reglementează procedura de returnare şi readmitere a persoanelor aflate pe teritoriul celor două state, în cazuri cînd este încălcat regimul de intrare/ieşire şi şedere a cetăţenilor străini şi apatrizilor. Totodată, documentul va permite identificarea unui mecanism de acordare a asistenţei reciproce în vederea implementării eficiente a politicilor de readmisie și realizarea angajamentelor Republicii Moldova în domeniul combaterii fenomenului de migrație ilegală.

Acordul vine să ajusteze baza normativă existentă în domeniul readmisiei la rigorile internaţionale în conformitate cu standardele UE și reprezintă un obiectiv major al Acordului de Asociere.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load