Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Revine Chirtoacă din România sau nu?

16 dec. 2017,, 13:45   Politică
6950 1

Edilul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care se află sub control judiciar a fost eliberat pentru patru zile, pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai. Astfel, acesta în perioada 13-17 decembrie trebuia să părăsească țara, transmite NOI.md

Din postările făcute pe rețelele de socializare, se vede că Chirtoacă s-ar afla întradevăr în România. În una de fotografiile postate, acesta stă îngenunchiat în fața sicriului Regelui Mihai.

Este straniu că Dorin Chirtoacă nu s-a alăturat grupului de liberali din Parlament, care au mers cu „alai” la ceremonia funerală a Regelui Mihai al României.

Din așa zisa delegație PL au făcut parte prim-vicepreședinta PL, Corina Fusu, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, Gheorghe Brega, deputata PL, Alina Zoteam deputatul PL, Roman Boțan.

Conform programului, Chirtoacă a mers pe data de 14 decembrie la Palatul Regal din municipiul București, fiind însoțit doar de unchiul său Mihai Ghimpu.


Unde surse susțin că ar exista a înțelegere ca Dorin Chirtoacă renunță la politică, în schimbul plecării în România. El poate rămîne acolo, ținând cont că este cetățean al României și este sub jurisdicția țării vecine care nu-și extrădează cetățănii țării, la fel ca și Republica Moldova.

Mai mult decît atît, toate proprietățile pe care le deține actualul primar suspendat s-ar afla în România. Este vorba despre bani, bunuri imobile, și loturi de teren.

Cert este că Dorin Chirtoacă, trebuie să se întoarcă deja în Republica Moldova pe data de 17 decembrie. Cum va proceda oare edilul suspendat?

Amintim, la 25 mai, primarul general suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Totodată, acesta este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada anilor 1998 – 2013, instanţele judecătoreşti au emis 383 de hotărâri prin care obliga Consiliul municipal Chişinău (în continuare CMC) să asigure diferite persoane şi familiile acestora cu spaţiu locativ din fondul public de locuinţe municipale, conform normelor prevăzute de legislaţia locativă în vigoare la acel moment. În perioada 2012 – ianuarie 2017, Primăria mun.Chişinău, reprezentată de către Chirtoacă, prin înțelegere prealabilă cu părțile în procedura de executare, au găsit o metodă de soluţionare a titlurilor executorii, încheind tranzacţii de împăcare cu persoanele care au prezentat acte executorii ale instanţelor judecătoreşti, prin care CMC era obligat să-i asigure cu locuinţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?