Andrian Candu este în doliu

Andrian Candu este în doliu

Andrian Candu regretă refuzul Președintelui Igor Dodon de a declara zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria Regelui Mihai al României. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Parlamentului, citat de NOI.md


”Regret că președintele nu a dat curs solicitării mele de a declara zi de doliu național, pentru a respecta o tradiție care există în relația cu România și luând în considerare trecutul nostru istoric. Regret atitudinea președintelui Dodon, care marchează unele zile istorice din trecutul nostru legat de URSS, dar nu ia în considerare și alte momente istorice, care aparțin nouă celor care trăim pe acest teritoriu”, a declarat Președintele Parlamentului.


Andrian Candu a anunțat că astăzi va fi în doliu, în semn de profund respect față de Majestatea Sa Regele Mihai.


”Salut faptul că anumite comunități au decis să fie în doliu. Astfel de inițiative demonstrează prezența spiritului patriotic și civic în rândul oamenilor”, a menționat Andrian Candu.


Potrivit prevederilor legale, doar președintele țării poate declara zile de doliu național.


Joi, Andrian Candu a transmis la Președinție solicitarea de a declara ziua de 16 decembrie drept zi de doliu national, președintele refuzînd să dea curs inițiativei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load