Eugen Doga а primit premiul «Звезды Содружества»

Eugen Doga а primit premiul «Звезды Содружества»

În perioada 11-12 decembrie 2017 la Moscova s-a desfășurat cel de-al XII-lea Forum al intelectualității creative și științifice din statele-membre ale CSI, la care au participat reprezentanții intelectualității ai statelor CSI, structurilor interstatale, organizațiilor internaționale și asociațiilor obștești.

Tema generală a forumului a fost ”Rolul cooperării umanitare în consolidarea valorilor și tradițiilor familiei din țările CSI”. Din partea Republicii Moldova au participat diplomații Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă – Ambasador, Andrei Neguța și Secretar II, Tatiana Tanasoglo, precum și delegația Academiei de Științe a Moldovei.

În cadrul evenimentului la 11 decembrie curent a avut loc ceremonia de decernare a premiului «Звезды Содружества». Anul acesta, laureatul premiului «Звезды Содружества» din Republica Moldova a fost numit maestrul Eugen Doga - Artist al poporului al URSS și MRSS, academicianul Academiei de Științe a Moldovei, cunoscut în întreaga lume pentru capodoperele sale muzicale. (Anul trecut, valsul compozitorului din filmul ”Gingașa și tandra mea fiara” regizat de Emil Loteanu a fost anunțat de UNESCO ca cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului XX). Premiul a fost înmînat laureatului de către Vicepremierul Federației Ruse, Olga Golodeț. La rîndul său, Ambasadorul A.Neguța i-a transmis laureatului premiului felicitări din partea Republicii Moldova și i-a dorit noi succese în creația sa.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load