Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Acționarii Transgaz au aprobat participarea la privatizarea unei companii din Moldova

15 dec. 2017,, 10:20   Economie
2728 0

Acționarii Companiei ompaniei românești Transgaz au aprobat participarea la privatizarea Întreprinderii de Stat moldovenești Vestmoldtransgaz, operatoarea conductei de gaze Iași-Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, în cadrul Adunării generale ordinare a acționarilor Companiei Transgaz, s-a decis crearea unei societăți cu răspundere limitată de către societatea românească pe teritoriul Republicii Moldova și transmiterea către Consiliul de administrație a împuternicirilor de majorare a capitalului social autorizat pentru participarea cu succes la privatizarea ÎS Vestmoldtransgaz, relatează NOI.md.

Mandatul de a efectua toate formalitățile legate de crearea de către Transgaz a unei societăți cu răspundere limitată pe teritoriul Republicii Moldova și semnarea documentelor necesare a fost transmis directorului general al Transgaz, Ion Sterianu.

Potrivit mass-mediei din România, totodată, în timpul Adunării, acționarii Transgaz au votat împotriva rectificării bugetului pe 2017 al Transgaz, prin suplimentarea cheltuielilor pentru investiţii de anul acesta cu 41 de milioane lei, sumă necesară preluării ÎS Vestmoldtransgaz.

În legătură cu acest fapt, Ministerul Economiei precizează că această decizie nu a fost aprobată deoarece mutarea sumelor dintr-o poziţie bugetară în alta intră în competența Consiliului de administraţie.


Urmare a acestui fapt, statul român, prin Ministerul Economiei, a votat pentru ca asupra rectificării bugetare, destinate inclusiv proiectului Vestmoldtransgaz, să se pronunţe structura competentă, respectiv Consiliul de administraţie al companiei, menționînd că sumele aferente sînt cuprinse în bugetul deja aprobat de Adunarea generală a acţionarilor.

În același timp, Ministerul Economiei din România a subliniat interesul pentru privatizarea cu succes a ÎS Vestmoldtransgaz de către compania românească Transgaz.

Vestmoldtransgaz a fost licitat anterior de autoritățile moldovene la un preț inițial de 180 de milioane de lei, cu condiția de a face investiții de cel puțin 93 de milioane de euro timp de 2 ani. Cererile de participare sînt acceptate pînă la 28 decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?