Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum ne putem schimba medicul de familie sau instituţia medico-sanitară primară

14 dec. 2017,, 12:00   Societate
4690 0

Deja de aproape un an putem să ne alegem medicul de familie, dar şi instituţia medico-sanitară primară la care să ne adresăm în momentul în care avem probleme de sănătate.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a fost dat startul unei campanii de informare a cetăţenilor.

În cadrul evenimentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Stela Grigoraş, a menţionat că această campanie vine să informeze moldovenii despre modul în care își pot schimba medicul de familie, precum şi instituţia medico-sanitară primară.

„Înregistrarea la medicul de familie se face fără a produce discriminări. Nu se va mai schimba medicul doar în lunile septembrie, octombrie, cum era pînă nu demult. Regulamentul care a fost modificat şi a intrat în vigoare la începutul acestui an explică clar modalitatea de schimbare a medicului de familie sau a instituţiei medicale. Aceasta se face doar o dată la şase luni din momentul ultimei schimbări, cu excepţia cazurilor cînd persoana îşi schimbă locul de trai”, a menţionat Stela Grigoraş.

Tot în cadrul conferinţei de presă, directorul general al CNAM, Dumitru Parfentiev, a explicat modul în care ne putem schimba medicul de familie.


„În primul rînd, trebuie să ne adresăm la medicul de familie ales şi să obţinem acordul privind acceptul de a ne înscrie la medicul nou, apoi e nevoie să completăm o cerere de schimbare a medicului de familie pe care o găsim chiar la el, apoi cererea trebuie înregistrată la aceeaşi instituţie. Iar dacă schimbaţi medicul de familie între instituţii, trebuie să veniți la o reprezentanţă a CNAM şi, timp de zece zile, vă este confirmată înscrierea la medicul de familie”, a specificat directorul general al CNAM.

În continuare, urmează să aibă loc un şir de întruniri informative atît cu beneficiarii, cît şi cu medicii, pentru a le fi explicate prevederile acestei campanii.

Totodată, a fost realizat şi un spot în care sînt enumerați paşii de schimbare a medicului de familie sau a instituţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?