X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Oamenii de afaceri ruși, gata să investească în Moldova

14 dec. 2017,, 10:30   Economie
3454 2

Businessul rusesc continuă să fie gata de a investi în Republica Moldova, în ciuda tensiunilor politice din relațiile celor două țări.

Acest fapt a fost remarcat de către membrul Consiliului coordonator al Uniunii Antreprenorilor „Rusia de Afaceri“ («Деловая Россия»), ambasadorul de afaceri al Federației Ruse în Republica Moldova, Igor Ceaika, la întîlnirea de la Moscova dintre bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cu conducerea Uniunii „Rusia de Afaceri“, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului, Igor Ceaika a declarat că Moldova în general și autonomia găgăuză în particular continuă să fie considerate de către comunitatea de afaceri din Rusia ca fiind o direcție promițătoare pentru investiții, în ciuda tensiunilor politice din relațiile celor două țări.

Igor Ceaika a apreciat în mod deosebit măsurile luate de autoritățile regionale ale Uta Găgăuzia pentru îmbunătățirea climatului de afaceri, atragerea investițiilor și crearea noilor locuri de muncă în regiune.

La rîndul său, bașcanul a menționat că producătorii găgăuzi de vin, fructe și legume își măresc în mod constant volumul de livrări către piața rusă. Vlah a subliniat faptul că în Găgăuzia capitala rusă este pe larg reprezentată în sectorul vitivinicol și autoritățile regionale sînt interesate în crearea de noi întreprinderi în sectorul real al economiei cu atragerea investițiilor din Federația Rusă.


La finalul întîlnirii, părțile au convenit să-i implice pe antreprenorii din Găgăuzia în participarea la forumuri de afaceri și alte evenimente organizate sub patronajul Uniunii „Rusia de Afaceri“.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?