Moldova și Finlanda vor extinde comerțul bilateral

Moldova și Finlanda vor extinde comerțul bilateral

Republica Moldova și Finlanda intenționează să extindă cooperarea comercială, economică și investițională bilaterală.


Acest fapt a fost menționat în cadrul întrevederii pe care secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tatiana Molcean, a susținut-o cu ambasadorul Finlandei în Republica Moldova cu reședința la București Päivi Pohjanheimo, relatează NOI.md.


Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul întrevederii a fost discutat întregul spectru al cooperării bilaterale moldo-finlandeze, inclusiv proiectele implementate în domenii precum susţinerea libertăţii de exprimare şi transparenţa mass-media, sănătatea, promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.


De asemenea, oficialii au evaluat posibilităţile pentru creşterea schimburilor comerciale dintre Republica Moldova şi Finlanda, atragerea investitorilor finlandezi în ţara noastră şi intensificarea cooperării economice prin organizarea anul viitor a misiunilor oamenilor de afaceri.


Secretarul de stat a reiterat felicitările din partea autorităţilor Republicii Moldova cu prilejul Zilei Independenței Finlandei, marcate pe 6 decembrie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load