Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Un geam desprins dintr-un elicopter a căzut în curtea unei școli din Okinawa

13 dec. 2017,, 23:35   Externe
2079 0

Un geam al unui elicopter militar american a căzut miercuri pe terenul de sport al unei școli din insula japoneză Okinawa, rănind ușor un elev, relatează Kyodo News.

Aproximativ 60 de elevi participau la ora de sport cînd a geamul, desprins din rama portierei unui elicopter CH-53E și cîntărind 7 kilograme, a picat din cer pe teren.

Potrivit sursei citate, elicopterul decolase de la baza aeriană Futenma a Statelor Unite, care găzduiește un exercițiu militar de amploare americano-japonez.

Oficialii militari americani au prezentat scuze, într-un comunicat de presă, pentru„anxietatea provocată în comunitate”


Acesta este al doilea incident într-o săptămînă în care a fost implicat un elicopter al forțelor americane din Okinawa, transmite Newsweek.

Pe 7 decembrie, un obiect în formă cilindrică a căzut dintr-un alt elicopter CH-53E pe acoperișul unei grădinițe. Potrivit primelor investigații, obiectul s-ar fi desprins din asamblajul elicei.

Elicopterele CH-53E sînt în circuitul armatei americane din anii 1980 și ar trebui înlocuite, din cauza stării avansate de uzură în care se află, atrăgea atenția anul trecut, într-o analiză din Bloomberg, expertul Todd Harrison de la Centrul de Studii Strategice și Internaționale.

De altfel, în 2016, Pentagonul a aprobat un contract cu gigantul Lockheed Martin pentru schimbarea flotei de CH-53E cu elicoptere noi CH-53K.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?