Un geam desprins dintr-un elicopter a căzut în curtea unei școli din Okinawa

Un geam desprins dintr-un elicopter a căzut în curtea unei școli din Okinawa

Un geam al unui elicopter militar american a căzut miercuri pe terenul de sport al unei școli din insula japoneză Okinawa, rănind ușor un elev, relatează Kyodo News.


Aproximativ 60 de elevi participau la ora de sport cînd a geamul, desprins din rama portierei unui elicopter CH-53E și cîntărind 7 kilograme, a picat din cer pe teren.


Potrivit sursei citate, elicopterul decolase de la baza aeriană Futenma a Statelor Unite, care găzduiește un exercițiu militar de amploare americano-japonez.


Oficialii militari americani au prezentat scuze, într-un comunicat de presă, pentru„anxietatea provocată în comunitate”


 


Acesta este al doilea incident într-o săptămînă în care a fost implicat un elicopter al forțelor americane din Okinawa, transmite Newsweek.


Pe 7 decembrie, un obiect în formă cilindrică a căzut dintr-un alt elicopter CH-53E pe acoperișul unei grădinițe. Potrivit primelor investigații, obiectul s-ar fi desprins din asamblajul elicei.


Elicopterele CH-53E sînt în circuitul armatei americane din anii 1980 și ar trebui înlocuite, din cauza stării avansate de uzură în care se află, atrăgea atenția anul trecut, într-o analiză din Bloomberg, expertul Todd Harrison de la Centrul de Studii Strategice și Internaționale.


De altfel, în 2016, Pentagonul a aprobat un contract cu gigantul Lockheed Martin pentru schimbarea flotei de CH-53E cu elicoptere noi CH-53K.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load