Unioniștii riscă să fie amendați cu 40 de mii de lei

Unioniștii riscă să fie amendați cu 40 de mii de lei

Au informat oamenii despre beneficiile Unirii cu Romînia, iar acum riscă să fie amendați. Este vorba de Asociația „UNIREA – ODIP”, căreia i s-a intentat un dosar, fiind acuzați de angajații Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal că au încălcat legea colectînd semnături în stradă de la adepții unirii cu Romînia. Unioniștii susțin că autoritățile comit un abuz.


După ce în primăvara acestui an, voluntarii Asociației „Unirea – ODIP” au organizat o amplă campanie de informare cu privire la necesitatea Unirii Republicii Moldova cu Romînia, autoritățile au intentat un dosar, acuzîndu-i pe unioniști că au adunat ilegal semnături pentru Unire. Astăzi a avut loc ședința de judecată, care însă, a fost amînată pentru 28 decembrie, întrucît nu au fost aduse probe concludente.


„Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a făcut un control, fără a prezenta un act de control și probe la materialele dosarului, prin care învinuiește asociația că colecta aceste date. De facto, asociația nu colecta aceste date. Asociația a primit o autorizație din partea Primăriei Chișinău pentru a efectua o întrunire în fața Primăriei, pentru a informa cetățenii cu privire la Unire”, a declarat Vlad Vlaicu, avocatul Asociației „UNIREA – ODIP”.


În același timp, președintele „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, este de părere că dosarul a fost fabricat pentru a periclita activitatea unioniştilor şi a-i scoate în afara legii.


„Întrunirea la care se face referință, la care s-ar fi încălcat legea viza instalarea unui cort de promovare a Unirii Republicii Moldova cu Romînia și de sancționare a ilegalităților lui Dodon. Nimic în comun cu acuzarea, nimic în comun cu ceea ce ni se impută nouă!. Noi nu prelevăm astfel de date, noi nu încălcăm legea, noi nu avem nevoie de viața lor privată, de datele lor cu caracter personal”, a precizat liderul „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi.


În cazul în care vor fi găsiți vinovați, unioniștii riscă o amendă de pînă la 40 de mii de lei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load