În 2018, vor fi create minim 10.000 de locuri de muncă

În 2018, vor fi create minim 10.000 de locuri de muncă

Ministerul Economiei se arată optimist și susține că anul viitor vor fi create cel puțin 10.000 de locuri de muncă , și asta doar în cadrul Zonelor Economice Libere.

Octavian Calmîc susține că această sarcină este realizabilă, avînd în vedere premisele și investițiile care au fost deja făcute în ZEL-uri. De asemenea, statul își propune să majoreze cota exporturilor și importurilor cu minim 10%.

Un obiectiv pe care îl are ministerul este să dezvolte comerțul cu statele netradiționale pentru Republica Moldova, precum este China, Emiratele Arabe Unite, Egipt, unde produsele noastre „şi-ar putea găsi o piaţă de desfacere, cu un potenţial de cumpărare mult mai mare”.

În fapt, la capitolul priorități pentru 2018, Octavian Calmîc spune că pe fiecare sector ce se află în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii, există  priorităţi. În linii generale, prioritățile țin de infrastructură, energetic şi de drumuri.

O altă prioritate menționată de Calmîc este și trecerea la standarde europene în domeniul construcţiilor, astfel încît „să evităm aceste construcţii haotice, de diferite dimensiuni, diferit design”, însă în acest sens este nevoie de o conclucrare cu autorităţile locale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load