X 
Transnistria stiri: 1366
Eurovision stiri: 499

Moscova este mai sigură decît Parisul

13 dec. 2017,, 20:01   Externe
2146 0

Moscova este mai sigură decît Parisul, susține primarul capitalei Rusiei, care adaugă că orașul pe care îl conduce s-a dezvoltat foarte mult și repede în ultima perioadă, scrie RT.

Primarul din Moscova, Serghei Sobyanin, a declarat reporterilor că educația și transportul în comun din Capitala Rusiei sînt în prezent la egalitate cu orașele de frunte ale lumii.

„Prin majoritatea parametrilor sîntem mai buni decît orașele din țările dezvoltate. În acest an, majoritatea parametrilor noștri au devenit mai buni decît cei din orașele în curs de dezvoltare rapidă, precum Beijing. În unele domenii încă sîntem în urmă, dar în altele putem fi competitivi”, a declarat Sobyanin.

„De exemplu, avem mai puțini turiști străini decît Parisul, dar parametrii noștri de securitate arată mai bine”, a adăugat el.

Primarul a declarat, de asemenea, că Moscova se numără printre cele mai bune orașe din lume cînd vine vorba de calitatea vieții locuitorilor obișnuiți, invocînd aici serviciile locale, educația și transportul public.


„În ceea ce privește implementarea tehnologiei „smart city „, Moscova se află în primele cinci orașe ale lumii. Moscova este un oraș competitiv; cel mai important lucru nu trebuie să se oprească și să continue să progresăm. ”

Săptămîna trecută, într-un discurs adresat diplomatilor străini, Sobyanin a spus că orașul a atras în jur de 21 de milioane de turiști străini în 2017 și că urismul a devenit unul dintre motivele dezvoltării și investițiilor. Potrivit primarului, suma totală a investițiilor în economia orașului în 2017 a fost de aproximativ 2 trilioane de ruble, sau aproximativ 34 de miliarde de dolari la rata actuală.

Totuși, Moscova nu intră în topul celor mai vizitate 30 de orașe din lume în 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?