Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ungaria, rezoluție privind respingerea cotelor UE de imigranți

13 dec. 2017,, 11:19   Externe
1160 0

Parlamentul Ungariei a adoptat, marți, rezoluția prezentată de către partidul de guvernămînt, Fidesz, prin care este respinsă decizia Parlamentului European privind impunerea unor cote obligatorii de relocare a imigranților în toate statele membre UE, relatează agenția MTI.

Rezoluția a fost adoptată cu 142 de voturi pentru și doar 3 împotrivă. Parlamentarii Partidului Socialist, ai Coaliției Democratice și ai formațiunii ecologiste LMP au refuzat să voteze.

Vicepreședintele Fidesz, Szilard Nemeth, a declarat că votul a indicat clar faptul că „întreaga aripă stîngă s-a aliniat planului Soros”.

„Naționaliștii radicali ai Jobbik neagă existența planului Soros într-o zi și îl recunoaște în următoarea zi, ceea ce s-a întîmplat la vot. Votul a arătat clar cine susține planul Soros și care apără interesele Ungariei și suveranitatea țării”, a spus Nemeth.

În replică, liderii partidului de opoziție Jobbik au precizat că susțin „95% din rezoluție”, dar nu au „nicio dovadă scrisă că Parlamentul European va implementa acel plan”.


„Dacă persoana A este de acord cu persoana B, nu înseamnă automat că unul trebuie să acționeze în conformitate cu instrucțiunile celuilalt. În timp ce partidele de guvernămînt au încercat să convingă (publicul) că întreaga opoziție s-a angajat în favoarea migrației, Jobbik a sprijinit rezoluția în Parlament”, a declarat vicepreședintele grupului parlamentar al Jobbik, Gabor Staudt.

La începutul lunii noiembrie, Parlamentul European a aprobat un raport al Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE), despre care guvernul ungar consideră că prezintă o idee distorsionată privind solidaritatea în fața migrației, întrucît cere solidaritate față de persoanele care intră ilegal pe teritoriul Uniunii Europene.

Partidul Fidesz consideră că gardul ridicat la granița cu Serbia reprezintă un exemplu de solidaritate la nivel de UE, pentru că a scutit țările vest-europene de povara migrației.

Curtea Europeană de Justiție a decis la 6 septembrie că statele membre UE au obligația de a accepta relocarea imigranților pe teritoriul lor, respingînd contestațiile depuse de Slovacia și Ungaria. Prin urmare, regimul de la Budapesta riscă sancțiuni din partea instituțiilor comunitare, inclusiv reducerea alocării de fonduri europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?