În ce domenii ale industriei Moldova înregistrează cea mai mare creștere

În ce domenii ale industriei Moldova înregistrează cea mai mare creștere

În Moldova se menține creșterea producției în domeniul industriei.

În special, volumul producției industriale, în perioada ianuarie-octombrie 2017, a crescut cu 3,4%, față de aceeași perioadă a anului 2016. Totodată, în octombrie 2017 volumul producției industriale a crescut cu 9,9%, comparativ cu aceeași lună a anului precedent, transmite NOI.md.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în ianuarie-octombrie 2017, producția în industria minieră a scăzut cu 5,2%, iar în industria prelucrătoare - a crescut cu 4,3%. Întreprinderile din industria alimentară, timp de 10 luni ale anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, au majorat volumul producției lor cu 6,8%.

În același timp, în ianuarie-octombrie a acestui an la producția de băuturi, creșterea a fost de 6,6%, în timp ce producția de produse din tutun a înregistrat un declin de 24,8%. Producția de produse textile a scăzut cu 12,9%, iar a îmbrăcămintei - a crescut cu 4,6%.

Producția de hîrtie și produse din hîrtie a scăzut cu 8,5%, producția produselor chimice a scăzut cu 7,7%.

Producția de produse farmaceutice a înregistrat o creștere de 9,7%, iar cea a produselor din cauciuc și plastic - o creștere de 19,4%. În industria metalurgică, producția a crescut cu 5,7%.

Producția de structuri și produse metalice, cu excepția mașinilor, echipamentelor și instalațiilor, a crescut cu 1,2%, cea a computerelor, produselor electronice și optice - a scăzut cu 9,3%. Producția de echipamente electrice a înregistrat o creștere de 34,2%. Producția de mașini și echipamente a crescut cu 2,8%. Producția mobilei a crescut cu 2,3%. Producția și furnizarea de electricitate, gaze, apă caldă și căldură au înregistrat o scădere de 0,2%.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load