Şeful statului Igor Dodon şi-a prezentat raportul pentru un an de activitate

Şeful statului Igor Dodon şi-a prezentat raportul pentru un an de activitate

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezentat astăzi raportul pentru un an de mandat prezidenţial, în care a specificat că “încrederea cetăţenilor în instituția prezidențială a crescut semnificativ”, comunică MOLDPRES.


Documentul prezentat de Preşedinte a fost clasificat pe patru capitole ce vizează politica internă, activitatea externă, reintegrarea ţării şi proiectele sociale implementate de Preşedinţie. El a specificat că în 2017, 57 de proiecte de legi/programe au fost elaborate sau se află în proces de elaborare în cadrul instituției prezidențiale, iar 8527 de documente au fost înregistrate de cancelaria prezidențială.


Dodon a criticat procesul de conlucrare cu majoritatea parlamentară şi anunţat că va boicota o serie de legi, inclusiv proiectul de modificare a Constituţiei cu referinţe la vectorul de integrare europeană a R. Moldova.


„Majoritatea inițiativelor pe plan intern ale Președintelui au fost blocate sau boicotate de Parlament sau Guvern, unele chiar au fost preluate. Anul 2018, va fi unul foarte tensionat, deoarece este un an electoral, cu o miză enormă pentru țară. Va fi anul în care identitatea noastră, statalitatea și neutralitatea țării vor fi puse la grea încercare”, a opinat Dodon.


El a specificat că previziunile sale sunt bazate pe o analiză realistă a situației şi a promis că rezultatele pe care le va obține pe parcursul anului 2018 vor fi mai consistente.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load